Wednesday, May 09, 2007

2007 yarışma Duyuruları Devam

YARIŞMA DUYURIULARI 2007
Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları, geçtiğimiz yıl kaybettiğimiz edebiyatımızın değerli ustası Attilâ İlhan adına bir şiir yarışması düzenliyor. Attila İlhan Şiir Ödülü’nü kazanacak olan dosya İş Bankası Kültür Yayınları tarafından kitap olarak aynı yıl içinde yayımlanacak.

1960 ve sonrası doğumluların yayımlanmamış şiir dosyaları veya süreli yayınlarda yayımlanmış şiirlerle katılabilecekleri yarışmanın ödülü 10 bin YTL.

olan yarışmanın jürisi, Doğan Hızlan (başkan) , Gülten Akın, Ataol Behramoğlu, Talat Halman, Ülkü Tamer, Attila İlhan ailesini temsilen Cengiz İlhan ve İş Bankası Kültür Yayınları temsilcisinden oluşuyor. Yarışma sonuçları, Attila İlhan’ın aramızdan ayrılış tarihi olan 10 Ekim’de duyurulacak.

Yarışmaya katılmak için yayımlanmamış şiir dosyalarının 7 adet çoğaltılmış olarak, katılımcının ayrıntılı özgeçmişiyle birlikte 30 Temmuz 2007 tarihine kadar “Attila İlhan Şiir Ödülü İş Kültür, İstikal cad. no. 300 Beyoğlu, İstanbul” adresine posta ya da kargo yoluyla ulaştırılması gerekiyor.

Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları Hasan Ali Yücel Klasikleri

Daha fazla bilgi için: www.iskulturyayinlari.com.tr adresine bakabilirsiniz
Yarışma
Sabit İnce 2007 Edebiyat Ödülleri
Şair, Yazar, Bestekar, Araştırmacı Sabit İnce adına dostları Sabit ince'nin 39.sanat yılı için 4.Kez yarışma düzenlemişlerdir.






Sabit İnce edebiyat Ödülü’ne aday eserlerde Sabit İnce'nin edebiyat anlayışı göz önüne alınarak, çağdaş bir dünya görüşü ve türkçe dil bilinci temel ölçüt olacak. Ödül, tek bir esere (kitap ya da kitap bütünlüğütaşıyan şiir, roman,anı, deneme,hikaye ve röportaj dallarında) verilecek.

1 Ocak 1993 - 15 Haziran 2007 tarihleri arasında yayımlanan bütün kitaplar ve kitap bütünlüğündeki eserler yarışmaya katılabilecektir. Ayrıca, Ödül Yazmanlığı, bu kitaplar arasından çeşitli nedenlerle katılamayan kimi yapıtları da ödüle aday gösterebilecektir. Kitap halinde basılmamış, ancak kitap bütünlüğü taşıyan eserlerle de ödüle aday olunabilecektir.

Ödül kazanan yapıtlar, Sabit İnce'nin Doğum yıldönümü olan 28 Ağustos 2007 tarihinde açıklanacak. Ödüle son katılma ve aday gösterilme tarihi ise 15 Temmuz 2007. ödülün parasal değerinin 2007 yılı için 300 milyon lira olarak belirlendiği kaydedildi. ödüle maddi katkıda bulunmak ve sponsor olmak isteyen kişi ve kuruluşların da aşağıdaki telefonlarla irtibata geçerek katkıda bulunabilecekleri belirtildi.

Katkıda bulunan ve Sponsor kişi ve kuruluşlar ayrıca ilan edilecek ve plaket verilecektir.

Ödüle aday olacak eserlerde, yazarın adı, açık adresi ve kısa hayat hikayesi ile 1 adet fotografla birlikte 5 adet kitap ya da 5 kopya dosyayla Postayla gönderecekler P.K. 10 Gar/Kayseri’ adresine, kargo ile gönderecekler de Bozantı Cad. 26/3 Kayseri adresine gönderilmesi gerekiyor.Katılacak kişi ve kuruluşların posta, haberleşme ve diğer giderler için herbir eser için 15 milyon lira katılım paylarını da PTT ile 254991 nolu posta çeki hesabına ücretsiz olarak veya T.İş Bankası Düvenönü şubesi Kayseri 5302 0274190 nolu banka hesabına yatırmaları gerekmektedir.

Bir başka uyarı da yapıtların sahiplerine iade edilmeyeceği ve ilk beş arasına giren eserlerin basımı konusunda telif hakkı sahipleriyle görüşmeler yapılarak eserlerin basılmasına yardımcı olunacağı belirtilmektedir.

Başvuru Adresi ve detaylı bilgi:
P.K. 10 Gar/kayseri
Nazende İnce
Şair-Mühendis Ödül Yazmanı
Antalya Şairler Buluşması kapsamında;
ŞİİR ve ÖYKÜ dallarında yarışma düzenlenmiştir.

Yarışma Şartları:

1-Merkezi Antalya’ da bulunan Güllük Şiir Derneğimiz, Antalya’ nın sadece turizmin
değil Sanatın da Başkenti olması için gayretli çalışmalarına devam etmektedir.
Sadece sinema sanatında değil, sanatın, özellikle “Şiir' in de Başkenti” olması için her yıl düzenlediği Antalya Şairler Buluşması etkinliklerinin 4.sünü bu yıl içinde gerçekleştirecektir. Uluslar arası bir etkinlik niteliğindeki Şairler Buluşması’nda her yılın değerlendirilmesiyle TÜRK ŞİİRİNE HİZMET ödülleri ve düzenlenen yarışmalar
sonucunda dereceye girenlere ödüller verilmektedir.

2007 yılı Şairler Buluşması kapsamında ŞİİR ve ÖYKÜ dallarında yarışmalar açılmasına
karar verilmiştir.

-Yarışma, ŞİİR (Hece ve Serbest) ve ÖYKÜ olmak üzere 2 dalda yapılacaktır.

-Yarışmaya katılacak şair ve yazarlarımız, her dalda en fazla 2 şiirini öykü dalında ise 2 öyküsünü (mceylanya@mynet.com) adresine, yarışmanın son katılım
tarihi olan 20 Haziran 2007 tarihine kadar göndereceklerdir.

-Hem hece, hem serbest şiirde yarışmaya katılmak isteyenler her birinden 2’şer olmak üzere 4 şiir gönderebileceklerdir.

-Şiirlerin ve öykülerin, daha önce başka bir yarışmaya girmemiş olması şarttır.

-Şiirlerde ve öykülerde konu sınırlaması yoktur.

-Yarışmaya katılan bütün eserler Radyo GÜLLÜK' e ait sitelerimizde ve programlarımızda, program yapımcılarımız tarafından seslendirilerek yayınlanacaktır.

-Yarışma sonuçları, 4.Antalya Şairler Buluşması’ nda açıklanacaktır.

-4. Antalya Şairler Buluşması 2-4 Kasım 2007 tarihinde Antalya’ da yapılacak olup; buna ilişkin duyurular ayrıca bildirilecektir.

-Yarışmanın jürisi Antalya GÜLLÜK Şiir Derneği Yönetimi olup; Dernek yönetiminde Mustafa CEYLAN, Naim TUNCALI, Gülseren ONAY, Aşık KAZANOĞLU, Vedat SÜMBÜL, Bolat
ÜNSAL ve Bekir YAŞAR bulunmaktadır.

-Yarışmada her dalda birinci, ikinci ve üçüncü seçilecektir. Dereceye girenler, Antalya Şairler Buluşması’nın ödül töreninde plaket ödülüyle ödüllendirileceklerdir.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi 'Kent Hafızası'nın oluşmasına katkı sağlamak ve kuşaklar arasındaki bağı güçlendirmek için 'Bir Anı Bir Fotoğraf ' isimli ödüllü fotoğraf ve anı yarışması düzenledi.
Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada neden böyle bir fotoğraf ve anı yarışması düzenlediklerine dikkat çekerek, 'Kayseri, yaklaşık 6000 yıllık geçmişi ve uygarlıklar kavşağı üzerinde yer alması ile birçok medeniyete ev sahipliği yapmıştır. Gerçekten de zengin bir kültür birikimine sahiptir. İşte bu zenginliğin kuşaktan kuşağa aktarılması ve anlatılması gerekir. Çünkü kentleri benzerlerinden farklı kılan, kendine özgü değerleridir. Bugün her insanın kimliği olduğu gibi kentlerin de kimlikleri ve hafızaları vardır. Biz de bu amaçla 'Bir Anı Bir Fotoğraf' yarışması düzenliyoruz. Bugün çevremize baktığımızda gördüğümüz binaların, tarihi eserlerin, doğal güzelliklerin, mahallelerin hatta komşumuzun kendisine ait bir hikayesi ve bu hikayesini destekleyen bir fotoğrafı vardır. Bu hikayeler ve fotoğraflar bize farklı duygular yaşatacak, bu şehrin bu günlere gelirken geçirdiği evreleri gözler önüne koyacaktır. Belki de en önemlisi yeni kuşakla eski kuşak arasında kopmaya başlayan bağı yeniden kuracaktır. Böylece hepimiz hem kendimizle hem de kentimizle ilgili yeni bir şeyler öğrenmiş olacağız. Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığımız tarafından düzenlenen bu yarışma, hem kentin hafızasını ortaya çıkarmaya katkı sağlarken hem de fotoğraf sanatı ile uğraşanlara da yeni bir pencere açmış olacak' dedi.
Başkan Özhaseki, 11 Mayıs'a kadar sürecek başvurular için Kayseri Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı'ndan (0352 2071625 kultur@kayseri.bel.tr) bilgi alınabileceğini de sözlerine ekledi.

ÖDÜLLER
Birinciye 2000 YTL
İkinciye 1500 YTL
Üçüncüye 1000 YTL
Mansiyon 500 YTL (Üç kişiye)

Kayseri Büyükşehir Belediyesi “Bir Anı Bir Fotoğraf” Yarışması
ŞARTNAME

YARIŞMANIN AMACI
Fotoğrafın en önemli niteliği onun belge yanıdır. Tarihi bir kent olan Kayserimizin hatıralarını canlı tutmak ve bizden sonraki nesillere bu fotoğrafları ve anıları ulaştırmak istiyoruz. İnsanlar eski fotoğraflarını niçin saklarlar ki? ... Tabii ki yarınlara kalması için…


YARIŞMANIN KONUSU
Hızla değişen ve bir Dünya kenti olma yolunda önemli adımlar atan Kayserimizin tarihi, kültürel ve sosyal dokusunu yansıtmak ve kent hafızasına katkı sağlamak için hatıraların ve fotoğraf sanatının gücünden yararlanarak “Bir Anı Bir Fotoğraf” konulu yarışma açılmıştır.

KATILIM KOŞULLARI
1. Yarışma, Seçici Kurul Üyeleri ve onların birinci derece yakınları dışında, tüm halkımıza, açıktır.
2. Katılımcılar yarışmaya en çok 3 adet renkli veya siyah beyaz baskı ile katılabilir. Baskılar kesinlikle fotoğraf kağıdına yapılmış olmalıdır.
3. Fotoğraflar Kayseri sınırları içinde çekilmiş olmalıdır. Buradaki Kayseri ibaresinden Kayseri ve ilçeleri anlaşılmalıdır, bugünkü sınırları içerisinde değerlendirilmelidir.
4. Fotoğraflar ve anılar, fotoğraf baskıları dışında JPEG formatta, anılar da word dosyası olarak 12 puntoda yazılacak ve CD´ye kayıtlı olarak da gönderilecektir.
5. Katılım formu eksiksiz olarak doldurulmalı, imzalanmalı, fotoğrafların ve anıların kayıtlı olduğu CD ve katılım formu, üzerinde yarışmacının rumuzunun yazılı olduğu ayrı bir zarfın içine konulmalı ve fotoğraflarla birlikte zarar görmeyecek biçimde kapalı olarak teslim edilmelidir.
6. Fotoğrafların arka sağ alt köşelerine yapıştırılacak etiketlere, en çok 6 harfli rumuz yazılmalı ve tüm fotoğraflara sıra numarası verilmelidir. (Kayserili - 1 gibi)
7.Fotoğraflara ek olarak fotoğrafı hikâye eden bir anı yer alacaktır. Anılar 2000 kelimeden uzun olmayacaktır. Anılara uygun başlıklar verilecektir. İmla ve kompozisyon kurallarına dikkat edilecektir. Anıların yayınlanmasına karar verilirse Seçici Kurulun ya da Belediyemizin öngördüğü değişiklikler metin üzerinde yapılabilir.
8.Yarışma koşullarına uymadığı belirlenen fotoğraflar ve anılar yarışma dışı bırakılacaktır.
9.Ödül alan ve yarışmaya katılan fotoğraflar ve anılar Kayseri Büyükşehir Belediyesi Koleksiyonuna alınacak ve fotoğrafçının ve yazarının adı belirtilerek, belediyemizce gerekli görüldüğü zaman çeşitli basılı ve görsel materyallerde tanıtım ve kültürel amaçlı kullanılabilecektir. Bu durumda eser sahibine ayrıca bir telif ödenmeyecektir.
10. Yarışmaya katılan fotoğraflar ve anılar kesinlikle iade edilmeyecektir.
11. Tüm yarışmacılar, yarışma koşullarını ve seçici kurul kararlarını kabul etmiş sayılır.
Yarışma Takvimi:
Son katılım tarihi: 11 Mayıs 2007
Sonuç bildirimi: 11 Haziran 2007

Seçici Kurul:
1.Oktay Durukan
2.Prof Dr. Nevzat Özkan
3.Prof. Dr. İsmail Görkem
4.Doç. Dr. Yıldıray Özbek
5.Levent Çoruh

Ödüller:
Birincilik Ödülü 2000 YTL
İkincilik Ödülü 1500 YTL
Üçüncülük Ödülü
1000 YTL
Mansiyon 500YTL
Mansiyon 500YTL
Mansiyon 500YTL
Yarışma Sekreteryası:
Tel: 0352 2071625
E-Mail: kultur@kayseri.bel.tr
Katılım Adresi:Kayseri Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı /KAYSERİ

Saturday, May 05, 2007

9. TBD BİLİMKURGU ÖYKÜ YARIŞMASI BAŞLIYOR

TBD Bilişim Dergisi, bu yıl 9. Bilimkurgu Öykü Yarışması‘nı düzenliyor. Bilimkurgu türünde ülkemizde saygın bir yeri olan yarışmamız, insan, çevre, zaman, bilim ve teknoloji arasındaki ilişkileri inceleyen öykülerinizi bekliyor. Her şeyin sürekli değiştiği bu çağda belki de bilimkurgu öyküsü yazmanın tam sırası...


2007 TBD Bilişim Dergisi Bilimkurgu Öykü Yarışması

Bilim ve teknolojinin gittikçe daha hızlı geliştiği bir çağda yaşıyoruz. Bugünün dünyasında buluş, yenilik veya yeni bir fikir her çalışmanın olmazsa olmaz bir parçası. Dahası her yenilik, çok kısa bir süre içinde yaşamımıza giriyor ve bizi "değiştiriyor"... Bilim insanları artık, hangi yeniliğin ne zaman gerçekleşeceğine ve kullanıma sunulacağına ilişkin tarih de verebiliyor... Kısacası günümüzde "yenilik" sürpriz olma özelliğini yitirdi ve sıradanlaştı...

Yeniliğin sıradan olduğu bir dünyada bilimkurgu yazarlarının işi zor. Çünkü okuyucu artık eskisi gibi önüne gelen her yeni düşünceden heyecanlanmıyor. Çünkü bilim ve teknolojinin ne yönde gelişebileceğini kestirmek, çok ciddi bir bilgi birikimi gerektiriyor. Öte yandan çevre felaketleri ve insan-teknoloji-doğa üçgeni arasındaki kırmızı çizgilerin sık sık ihlal edilmesi, bilimkurgu yazarına pek çok yeni konu seçeneği sunuyor. Bilimkurgu yazarının diğer şansı veya şansızlığı da okuyucuların edebiyatta bilim ve teknolojiyi görmeyi daha çok talep etmesi...

TBD Bilişim Dergisi, bu yıl 9. Bilimkurgu Öykü Yarışması‘nı düzenliyor. Bilimkurgu türünde ülkemizde saygın bir yeri olan yarışmamız, insan, çevre, zaman, bilim ve teknoloji arasındaki ilişkileri inceleyen öykülerinizi bekliyor. Her şeyin sürekli değiştiği bu çağda belki de bilimkurgu öyküsü yazmanın tam sırası...

TBD Bilişim Dergisi Yayın Kurulu

YARIŞMA KOŞULLARI

1. SONUÇ VE ÖDÜLLER

Yarışmayı kazanan öyküler 5 Kasım 2007 tarihinde açıklanacak, ödül töreniyse TBD Bilişim Haftası Etkinlikleri çerçevesinde 14 Kasım 2007 tarihinde Ankara‘da yapılacaktır. Ödül olarak birinci gelen yarışmacıya dizüstü bilgisayar, ikinci gelen yarışmacıya avuçiçi bilgisayar, üçüncü gelen yarışmacıya da dijital kamera verilecektir.

2. KATILIM KOŞULLARI

•· Yarışmaya TBD Yönetim Kurulu üyeleri ile TBD Bilişim Dergisi Yayın Kurulu Üyeleri dışında herkes katılabilir.

•· Öykü Türkçe yazılmalıdır.

•· Konu serbesttir, ancak bilimkurgusal ögeler aranacağı kuşkusuzdur.

•· Öykü, daha önce herhangi bir yarışmada ödül almamış olmalıdır.

•· 2007 yılından önce yayımlanmış öyküler yarışmaya katılamazlar.

•· Her yazar yalnızca bir öyküsüyle yarışmaya katılabilir.

•· Dereceye girecek öyküler TBD Bilişim Dergisinde veya http://www.tbd.org.tr/ yayımlanacaktır. TBD Bilişim Dergisi Yayın Kurulu isterse, yarışmayı kazanan öykülerle, seçici kurulun yayımlanmaya değer bulduğu öyküleri kitap olarak yayımlayabilir. 1998-2005 tarihleri arasında dereceye giren öykülerden yapılan bir seçki "Bilimkurgu Öyküleri" adıyla Remzi Kitapevi tarafından yayımlanmıştır. http://www.remzi.com.tr/index.asp?anakategori=49&kategori=141&kitapid=1079

3.YAPITIN BİÇİMİ

•· Öykü Microsoft Office, Word kelime işlemci programıyla karakter şekli olarak "Arial", karakter büyüklüğü olarak "12" seçilerek yazılmalı ve e-postaya ekli bir dosya olarak gönderilmelidir.

•· Gönderilen dosyanın adına öykünün adı verilmelidir. Örneğin öykünün adı "2999 Uzay Gezgini" ise öykü dosyasının adı da "2999 Uzay Gezgini" olmalıdır.

•· Öykü dosyasının içinde yazarla ilgili hiçbir bilgi olmamalı, yalnızca yazarın seçeceği bir rumuz bulunmalıdır. Rumuz, öykü başlığının hemen üstünde yer almalıdır.

•· e-postaya ekli diğer bir dosyanın içinde yazarın açık adı, kısa özgeçmişi, açık adresi ve telefon numarası ayrıca varsa web sitesi adresi bulunmalıdır.

•· Yazarın kimlik bilgilerinin bulunduğu dosyanın adına yazarın adı verilmelidir. Örneğin yarışmaya katılan yazarın adı "Mert Yılmaz" ise kimlik bilgilerinin bulunduğu dosyanın adı da "Mert Yılmaz" olmalıdır.

•· Öykü en fazla iki bin sözcükten oluşmalıdır.



4. SEÇİCİ KURUL

Bülent Akkoç

Kaan Arslanoğlu

Necdet Kesmez

Cem Say

Serdar Hamdi Semiz

5. YAPITIN TESLİMİ

Yapıt, 1 Ağustos 2007 tarihine dek bilimkurgu@tbd.org.tr adresine gönderilmelidir. Postayla gönderilen öyküler yarışmaya kabul edilmeyecektir.

Bilgi ve iletişim için: Tel: 312 479 34 62 / Faks 312 479 34 67 / e-posta: tbd-merkez@tbd.org.tr

web: http://www.tbd.org.tr/

6. DEĞERLENDİRME SÜRECİYLE İLGİLİ BAZI AYRINTILAR

•· Yarışmaya gönderilen yapıtların sayısının umulanın üstüne çıkması durumunda TBD Bilişim Dergisi Yayın Kurulu bir Ön Değerlendirme Kurulu oluşturur. Bu kurul, Seçici Kurul‘a gidecek öyküleri belirler. Seçici Kurul‘a gidecek öykülerin sayısı kırktan fazla olamaz.
•· TBD Bilişim Dergisi bu yıl bilimkurgu edebiyatına olan ilgiyi artırmak için, TBD üyeleri arasında TBD Bilişim Dergisi Bilimkurgu Öykü Yarışmasında birinci gelecek öyküyü tahmin etmeye yönelik ödüllü bir yarışma düzenliyor. Yarışma için Seçici Kurul‘a gidecek öyküler, yazarlarının rumuzlarıyla birlikte yanlızca TBD üyelerinin okuyabileceği bir şeklinde http://www.tbd.org.tr/ adresinde yayımlanacaktır. TBD Bilişim Dergisi Bilimkurgu Öykü Yarışmasında birinciliğe layık bulunan öyküyü bilenler arasında çekilecek kurada kazanan üç TBD üyesine birer armağan verilecektir.
Yenice”de Şiir Yarışması

Mersin İli Tarsus İlçesi Yenice Belediyesi 1-2 Eylül 2007 Barış ve Kültür Festivali Kapsamında Ödüllü Şiir Yarışması Düzenledi
Yenice Belediye Başkanı Veli Serin Her Yıl geleneksel olarak Düzenlenen Şiir Yarışması hakkında şu açıklamayı yaptı;
1-2 Eylül 2007 tarihlerinde düzenlenecek olan Yenice 4. Barış ve Kültür Festivali Etkinlikleri çerçevesinde “ HECE VEZNİ ve SERBEST VEZİN “ Dallarında ödüllü şiir yarışmaları düzenlendi.
Her iki daldaki yarışmanın konusu; “ İNSAN SEVGİSİ “ olarak belirlenirken,

Katılma koşulları;
1-) Yarışma tüm amatör ve profesyonel şairlere açıktır.
2-) Yarışma serbest ve hece vezni olarak iki kategoride yapılacaktır.
3-) Her kategoriye en fazla iki şiirle katılamayacaktır.
4-) Şiirler 15 Ağustos 2007 tarihine kadar “ YENİCE BELEDİYESİ ŞİİR YARIŞMASI KOMİSYONU – Yenice Belediyesi Pk: 94 Tarsus / veya Yenice Belediyesi – Mersin adresine gönderilecektir.
5-) Katılımcılar yazdıkları şiirleri, ayrı bir zarfa koyup üzerine rumuzlarını yazacaktır.
6-) İkinci zarfa isim, özgeçmiş, mahlas ve rumuzlarını yazıp kapatacaklar ve her iki zarfı üçüncü bir zarfa koyup kapalı bir şekilde göndereceklerdir.
7-) Yarışma sonuçları 21 Ağustos 2007 tarihinde dereceye girenlere ve www.mersinyenice.bel.tr Internet adresinden kamuoyuna duyurulacaktır.
8-) Yarışmaya gönderilen şiirlerin tamamı bir kitapta toplanacak, birinci olan şiir sahibi tarafından festival gecesindeki ödül töreninde okunacak ve dereceye giren şiirler festival kapsamında düzenlenen sergilerle birlikte halkın izlenimine sunulacaktır.
9-) Ödül töreni 1 Eylül 2007 tarihinde, festival gecesi halkın huzurunda yapılacaktır.
10-) Dereceye giren tüm şairlerin Yol, Konaklama ve vb. giderleri Yenice Belediyesi tarafından karşılanacaktır.
11-) Yarışmaya katılan şiirlerin daha önce hiçbir yerde yayınlanmamış ve başka bir yarışmaya katılmamış olması gerekmektedir.
12-) Şiirler bilgisayar, daktilo veya okunaklı el yazısıyla yazılabilir.
13-) Yarışmacılar şiirlerinde açık isim ve mahlaslarını kullanmayıp rumuz kullanacaklardır.
14-) Katılımcılar isimlerini, açık adreslerini ve telefonlarını mutlaka belirteceklerdir.
15-) Şiirleri değerlendirme jürisinde görev alacakların isimleri gizli tutulacaktır.

ÖDÜLLER :
BİRİNCİYE : 500 YTL + PLAKET
İKİNCİYE : 400 YTL + PLAKET
ÜÇÜNCÜYE: 300 YTL + PLAKET verilecektir.
KYÖD ŞİİR ÖDÜLÜ

KYÖD’ün Ruşen Hakkı onuruna 5.sini düzenlediği KYÖD Şiir Ödülü bu yıl
01.01.2006 tarihinden sonra yayımlanmış şiir kitaplarına
verilecektir.

Seçici Kurul Üyelikleri Çiğdem Sezer, Ahmet Özer, Özgen Seçkin, İhsan
Topçu, Nejat Gacar, Ruhan Odabaş ve Hayrettin Geçkin'den
oluşmaktadır.

1000 YTL'lik para ödülü yalnızca birinciye verilecektir. 8 adet
kitapla son katılma tarihi. 02.07.2007

İletişim:
Ayşe Özgür, Merkez Bankası Yanı, Metropol İşhanı, Kat.4
İZMİT - KOCAELİ
Tel: 0262 331 40 44

Semra BAŞLAK
Kocaeli Yüksek Öğrenim Derneği Başkanı

BÜTÜN YARIŞMA DUYURULARI ŞİİR ÖYKÜ ROMAN

Şairleri Bekleyen Ödül



Şair Melih Cevdet Anday'ın anısına, Türkiye Yazarlar Sendikası ve Ören Belediyesi'nin işbirliğiyle düzenlenen şiir ödülünün bu yıl ikincisi veriliyor. Anday, 1985 yılından itibaren yaz aylarını eşiyle birlikte Milas-Ören'deki yazlığında geçirmişti.

Seçici kurulu Gülten Akın, Doğan Hızlan, Ataol Behramoğlu, Eray Canberk, Egemen Berköz, Refik Durbaş ve Enver Ercan'dan oluşan ödül, sahibine 2-5 Ağustos 2007 tarihleri arasında düzenlenecek "II. Ören Melih Cevdet Anday Şiir Günleri ve Kültür Şenliği"nde sunulacak. Yarışmaya 1 Haziran 2006-1 Mayıs 2007 tarihleri arasında yayımlanmış kitaplar katılabiliyor. Son katılma tarihi ise 15 Mayıs 2007. İlk ödülü, Küçük İskender 'İskender'i Ben Öldürmedim' adlı kitabıyla almıştı. (0 212 522 16 22)