Saturday, December 03, 2011

Çocuklar İçin Öykü Yarışması raykoclukegitim@gmail.com ŞARTNAME ÇOCUKLAR için yarışma



11.ONUR GUVENER OYKU Yazip- Anlatma Yarışması
Öykünün Prens ve Prensesleri seçiliyor
Bu yıl Koza Kültür Merkezinde, Kazasker Lions Derneği 11 Yıldır devam eden bır yarışma bır buluşma için katılımcılarını ağırlıyor.

A. YARIŞMANIN AMACI
1. Çocuklar öykü yazıp gönderebilecekler. Türkçe okuma yazma bilen İlköğretim birinci kademe ve ikinci kademe çağındaki 9-11 Yaş arasındaki çocuklarımızın, duru, akıcı iyi bir Türkçe ile öykü yazmalarını ve anlatmalarını sağlama adına düzenlenecek.
2-Yazabilecekleri, yazdıklarını anlatabilecekleri, çocukların düşünce yapılarına ters düşmeyen eğlenceli ve eğitici çağdaş yaşam içinden öyküler tasarlanmış olacak.
4-Çocukların aracılığı ile zihinlerde kalıcı, başkalarına aktarılabilen, kolay anlaşılır olay ve eleştirileri barındıran, güldüren, düşündüren, duygulandıran, çözüm üreten öykülerle yaşama dikkat çekilecek.
B. YARIŞMANIN HEDEFİ
Trafik kazalarına meydan verecek davranışlardan uzak durmak, doğru ve davranışa iyi yön verecek beceri ve düşünce geliştirmek. Çocukluktan başlayarak trafikte bilinç oluşturmak.
C. KATILIMCILARIN NİTELİKLERİ
1. Yarışma

A)İlköğretim çağındaki öğrenciler arasından ailelerinin izni ile katılan 10 çocuk davet edilecek.
Şartname koşullarına uyan, öykü yazma ve anlatma becerisi olan her çocuk katılabilir.

2. Katılanlar şartname koşullarını kabul etmiş sayılırlar.
3-Bu yıl da her yıl olduğu gibi on cocuk sahneden öykülerini sunma şansını yakalayacak.
C. KATILACAK YAPITLARIN NİTELİKLERİ
1.Dil Türkçe’dir.
2. Öyküler şiddet ve korku içermemeli. Daha önce herhangi bir yerde yayınlanmış, öykülerin katılmasında bir engel yoktur.
Katılacak Yapıtların Ozellikleri
a. Yazılı metin ve anlatım en fazla 400 sözcük olmalı.
b. Cdye anlatılan öykü gönderilirken öykünün adı, yazan ve katılan çocuğun adı, devam ettiği okul ve yaşları, (Cd deki anlatımın başında) belirtilmeli. Çocuk bilgileri Cdye eklemenin dışında metin şeklinde de yazarak gönderilmeli.
c) Konu TRAFİK
D. YAPITLARIN TESLİMİ
1. Her yapıt için 2 cd düzenlenmeli, ayrıca bilgisayarda word belgesine yazılı halde gönderilmelidir. Yapıtlar 01Nisan 2012 saat 17.00‘ye kadar Nadiraga sok. No 26 Berksoy Ap. Daire15 adresinde Mehmet Çelik’e kargoyla teslim edilecek ya da iadeli taahhütlü posta ile gönderilecektir. Telefon-0216-5672242
Maıl: raykoclukegitim@gmail.com
Belirtilen tarihten sonra; postaya ya da kargoya verilen yapıtlar değerlendirmeye alınamaz
Kazasker Derneğinin katılım süresini uzatma yetkisi ve yarışmayı yapıp yapmama yetkisi saklıdır.
E. YAPITLARIN DEĞERLENDİRİLMESİ
1. Gönderilen yapıtlar şartnameye uygunluk açısından ön jüri tarafından ön elemeye alınacak, şartnameye uygun görülen yapıtlar büyük jüriye teslim edilecek.
2. Özel Jüri, incelemelerini bitirecek 10 Adet anlatıcıyı 100 (yüz) üzerinden puanlayarak 13 Mayıs 2012 Tarihinde canlı olarak sunulacak törene katılma hakkını verecek ve tac giyme törenine davet edecek. Anadolu’dan katılan yarışmacıların konaklamalrını temin edilecek.
3. Büyük jürinin onayından geçenler canlı olarak sunum gününe (13Mayıs Pazar) davet edilecekler. Ayni gün seçici kurul tarafından belirlenecek ve öykünün prens ve prensleri belirlenerek taçları giydirilecek.
4. Büyük Jüri ödüle değer anlatım çıkmadığına karar verirse, sunum günü ve taç giyme törenini Kazasker Lions hazırlamaktan vazgeçebilir.
F. SEÇİM ve SUNUM –ÖDÜLLER
1. Sahnede sunumu hak edenlerin sonuçları adreslere mektupla ya da maille ve ayrıca telefonla bildirilecek. Diğer katılımcılara bildirilmeyecek, ses bantları ve yapıtları iade edilmeyecek.
2. Kostümleri ve kendilerine sahne gösterisi oluşturan gruplarıyla öykülerini sunmak üzere seçilen on finalist. Sahne bilgilerini, müziklerini ilgili kişilere belirtilen zamanda ulaştıracaklar. Sunumlarıyla ilgili bütün bilgileri önceden tamamlamış olacaklar. Finalistlerin, İstenen belgeleri yarışma öncesi belirtilen tarihte iletmiş olmaları gerekir. Belgelerini zamanında yerine getiremeyen finalistin yerine; yedekten biri katılımcı sıradan davet edilir.,

3. Seçilen 10 öykü canlı anlatımları için telefonla davet edildiklerinde, belirtlilen tarihe kadar, Jüriye ulaştırmaları gereken bilgileri ulaştıracaklar. Yarışmadan bir gün önce buluşan finalistler İstanbul’da değişik etkinliklerle bir program içinde ağırlanacaklar.
4- Ayni gün içinde kendilerine, tanınmış yazar ve sunucular tarafından eğitim verilerek sahneye hazırlanacaklar. Yarışmadan bir gün önceki bu programın katılım şartları finale kaldı bilgisiyle birlikte bildirilir.

4. 11.Onur Güvener Öykü Anlati Yarışması “Trafik Kurallarına Uyalım, Topluma Örnek Olalım“ cümleleriyle tanıtılacak


13Mayıs 2011 Büyük Jüri Başkanı
1-Gulten Dayioglu
2-Filiz Tosyali -Binfikir Yazari
3-Tuna Egemen- Sesli Kitaplar
4-Yalvac Ural -Milliyet Gazetesi
5-Seyma Durmaz- TRT Cocuk
6-Humeyra Davran- Show TV Editör
7-Yasemin Ilan- Gunes Gazetesi
8-Sevil Taner – Bebegim ve Biz Dergisi
9-Kazasker Lions Başkanı Muge Aslan
10-Ercüment Yüceler-Lions Y
11-Benek Yücekök-Lions Eğitim Komitesi Başkanı
12-Yurdagül Cengiz (Brüksle Dusod Başkanı)

No comments: